Menu

Een carrière als schoonheidsspecialist en de opleidingen

Een schoonheidsspecialist houdt zich bezig met het verbeteren van het uiterlijk van anderen. Er zijn in Nederland ontzettend veel schoonheidsspecialisten en al deze specialisten zijn hard bezig om er een mooie carrière van te maken. Een carrière die start bij het volgen van de juiste opleiding en die vervolgens kan worden omgezet tot een eigen bedrijf of een baan binnen een bedrijf waar je zelf interesse in hebt. Het is vandaag de dag essentieel dat een schoonheidsspecialist een diploma behaalt, omdat dit onder andere in de Nederlandse wet is opgenomen. Daarbij is het ook nodig om de juiste kennis op te doen, en daar is een opleiding over het algemeen de beste optie voor.

Binnen de carrière van een schoonheidsspecialist is het mogelijk om een vakgebied te kiezen dat het beste aansluit bij de interesses. Dit zorgt er al snel voor dat er werk wordt verricht dat ook nog eens zeer leuk is, en dat is vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel bij het werken aan een carrière. Naarmate iemand meer ervaring opdoet binnen een bepaald vakgebied, wordt het gemakkelijker om hier een echte specialist te zijn en kan er worden gestart als schoonheidsspecialist in dit specifieke gebied. Er zijn diverse opleidingen tot schoonheidsspecialist, welke zich specifiek richten op de verschillende kennisgebieden die deze wereld kent.

Visagie

Een visagist houdt zich bezig met de make-up van vrouwen en mannen. Deze worden bijvoorbeeld ingezet op de trouwdag, maar kunnen ook in een hoop andere situaties van toepassing zijn. Mensen willen er vanzelfsprekend op hun best uitzien tijdens belangrijke evenementen, of het nu om een huwelijk of een verjaardagsfeest gaat. Een visagist kan zich binnen de markt bovendien richten op verschillende soorten mensen. Zo zijn er talloze visagisten die zich op de markt in het algemeen richten, maar ook voldoende visagisten die er juist voor kiezen om alleen voor bekende Nederlanders te werken. Het is een ideale baan voor beautyspecialisten die zich vooral met make-up willen bezighouden.

Pedicure

Bij een pedicure is de schoonheidsspecialist bezig om de voeten er zo goed mogelijk uit te zien. Sinds de mens schoenen draagt is er sprake van minder kwaaltjes op de voeten, maar vandaag de dag zijn er nog steeds allerlei kwaaltjes die erin kunnen resulteren dat onze voeten er minder mooi uitzien. Een schoonheidsspecialist met een expertise in pedicure is onder andere bezig met het verwijderen van kalknagels, maar helpt daarbij ook om patiënten te helpen hun voeten beter te behandelen. Iemand met een achtergrond in pedicure kan daarnaast ook aan de slag gaan met andere specialismen, zoals het opmaken van voeten en het aanbrengen van nagellak.

Manicure

Manicure richt zich op de handen en vingers. Hierbij is de schoonheidsspecialist bezig om de handen en vingers er beter uit te laten zien. Dit is een dankbaar beroep, want iedereen gebruikt zijn handen tenslotte iedere dag. Het is voor de schoonheidsspecialist hierbij noodzakelijk dat zij zich bezighouden met het verzorgen van onder andere de nagels en nagelriemen, en zij kunnen daarbij ook bezig zijn met het aanbrengen van nagellak op de vingernagels. Veel schoonheidsspecialisten met een expertise in manicure kunnen bijvoorbeeld ook eelt van de handen verwijderen, al is hier ook weer een apart certificaat voor nodig. Het is als specialist met een achtergrond in manicure essentieel dat er over de juiste opleiding wordt beschikt, omdat dit uiteindelijk zal bijdragen aan een betere carrière en dit ook talloze nieuwe mogelijkheden biedt om banen te krijgen.

Dermatoloog

Een dermatoloog is actief bezig met het verzorgen van de huid. Vooral in de zomer en winter is het voor veel mensen noodzakelijk om hun huid te laten verzorgen. Zo kunnen er veel problemen met de huid ontstaan wanneer er te veel warme of juist koude temperaturen spelen. Huidverzorging is een specialistisch beroep waar meerdere certificaten voor nodig zijn. Bovendien zijn er diverse specialismen binnen de wereld van een dermatoloog. Zo is het mogelijk om door middel van een opleiding te specialiseren in bijvoorbeeld het gezicht of de huid op de benen.

Permanente make-up

Het aanbrengen van make-up kost iedere dag veel tijd. Daarom zijn er mensen die het liefst gewoon permanente make-up gebruiken. Zo hoeven zij niet meer iedere ochtend uren voor de spiegel te staan om hun make-up aan te brengen. Het is voor hen dan ook interessant dat er schoonheidsspecialisten met een achtergrond in permanente make-up zijn. Zij kunnen onder andere helpen bij het adviseren over welke behandeling er nodig is om het gewenste effect te bereiken. Dit is ook weer een zeer dankbaar beroep, omdat er door middel van deze beautydiensten gezorgd kan worden dat iemand er altijd op zijn of haar best uitziet.

Masseuse

Een andere vorm van schoonheid is het verbeteren van de lichaamsfuncties. En dat is ook exact waar een masseuse bij helpt. Een massage helpt om de spieren te ontspannen en om bijvoorbeeld de stressniveaus van iemand te verlagen. Dit helpt onder andere bij de uitstraling in het gezicht, omdat de ogen er minder moe uitzien en men hierdoor ook minder snel rimpels kan krijgen. Er zijn bijvoorbeeld masseuses die zich specifiek op gezichtsmassages richten, met als doel om de ouderdomstrekjes te verhelpen. Je kunt je als masseuse vanzelfsprekend ook op andere onderdelen van het lichaam richten. Er zijn talloze opleidingen die zich op een specifiek lichaamsdeel richten, dus je kunt als schoonheidsspecialist binnen de massagewereld verschillende kanten op.

Aromatherapeut

Een schoonheidsspecialiste kan zich specialiseren in aromatherapie. Hierbij wordt door middel van kruidengeneeskunde voor een mooiere schoonheid gezorgd. Aromatherapie is een uitstekende manier om bijvoorbeeld de huid er beter uit te laten zien, maar het kan ook worden ingezet om meer rust in het lichaam te veroorzaken. Er zijn talloze kruiden die bijdragen aan een betere werking in het lichaam, dus het is bij veel patiënten dan ook slim om juist te behandelen met kruiden die hier een tegenwerkend effect op kunnen hebben. Daarbij zijn aromatherapeuten de laatste jaren ontzettend populair, omdat dit een goed alternatief is voor de schoonheidsproducten die vol met slechte chemicaliën zitten. We zien steeds meer mensen teruggaan naar de basis van middelen en zalfjes, en dat is ontzettend goed nieuws voor schoonheidsspecialisten met een interesse in aromatherapie.