Menu

De overlevingsgids voor de beautyschool

Een opleiding voor schoonheidsspecialist volgen op een beautyschool is een uitstekende manier om te zorgen voor meer expertise binnen een bepaald vakgebied in de wereld van de schoonheid. Als je voor de eerste keer naar een beautyschool gaat dan is het belangrijk om je op de juiste manier voor te bereiden, zo verzeker je voor jezelf een start waarin je geen problemen zult hebben en waarbij je ook echt het maximale uit jouw opleiding zult kunnen halen.

Betalen voor de beautyschool

De kosten voor een opleiding aan een beautyschool verschillen per school waar je naartoe gaat en de soort opleiding die je wilt volgen. Zo is de opleiding voor pedicure bij de ene school duurder dan bij de ander. Ook zijn er scholen die zich specifiek op één onderdeel binnen de wereld van schoonheid richten, zoals de kappersacademie. Zoek daarom altijd een school die helemaal aansluit bij de soort opleiding die jij wilt volgen en schrijf je niet zomaar bij de eerste de beste school in. Zo garandeer je voor jezelf dat je altijd de juiste kennis opdoet en met de juiste mensen in contact kunt komen.

Klassen bijwonen

Het bijwonen van klassen is natuurlijk de volledige reden dat je begint aan een opleiding aan een beautyschool. Zorg er dan ook voor dat je voldoende tijd hebt om alle klassen bij te wonen en daarnaast nog al het huiswerk dat je meekrijgt uit te voeren. Het voordeel van een beautyschool en de opleidingen die je daar kunt volgen is het feit dat je hier over het algemeen veel in aanraking komt met praktijkopdrachten. Het is dus niet altijd nodig om ontzettend veel boeken rond te bladeren en voor toetsen te leren.

Wat je kunt verwachten

Studeren aan een beautyschool is een prachtige stap naar de verdere carrière die jij voor jezelf wilt opbouwen. Het is dan ook goed om je goed voor te bereiden op deze opleiding. Houd er rekening mee dat je veel colleges moet volgen en dat het regelmatig om dagen van 9 tot 5 zal gaan. Daarbij kan het bij sommige scholen en opleidingen voorkomen dat je ook in de avond naar college moet, bijvoorbeeld omdat de desbetreffende docent alleen in de avonduren beschikbaar is om les te geven.

Houd er ook rekening mee dat je veel benodigdheden moet aanschaffen, waaronder apparatuur en een groot aantal boeken. Al het lesmateriaal is nodig om het beste uit jouw opleiding te halen. Het voordeel is dat je dit lesmateriaal de komende jaren gewoon kunt houden en regelmatig kunt terugbladeren naar de kennis die jij tijdens de opleiding hebt opgedaan. Hiermee voorkom je het probleem dat je bepaalde kennis vergeet op het moment dat je een bepaalde handeling al enige tijd niet hebt uitgevoerd.

Fouten bij de beautyschool

Soms komt het voor dat je gedurende de opleiding in aanraking komt met bepaalde elementen waar jij je niet op had voorbereid. Zo kunnen de kosten die studenten moeten maken voor de aanschaf van apparatuur een flinke verrassing zijn. Dit hoeft echter geen groot probleem te zijn, want de meeste scholen zijn bereid om mee te denken bij de aanschaf van deze apparatuur.

5 Tips om te slagen op de beautyschool

1. Zorg voor alle benodigdheden

Vooraf aan het schooljaar moeten alle benodigdheden worden aangeschaft. Dit kan een flinke investering worden, maar al deze benodigdheden zullen uiteindelijk wel bijdragen aan jouw carrière. Probeer dan ook niet om zo veel mogelijk te besparen, want dit zal er uiteindelijk toe leiden dat je niet op de beste manier alle kennis tot je kunt nemen terwijl je de opleiding volgt.

2. Studeer, studeer, studeer

Als schoonheidsspecialist moet je een duidelijke kennis van zaken hebben. Het is dan ook belangrijk dat je continu blijft studeren en alle boeken die je moet aanschaffen ook gewoon doorleest. Dit voorkomt dat je belangrijke onderdelen van het lesmateriaal mist en helpt je daarbij ook om echt alle ins en outs op te doen die je nodig hebt om als schoonheidsspecialist aan de slag te gaan.

3. Blijf productief op school

Zorg er gedurende de lessen voor dat je altijd productief bent. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld voldoende koffie drinken, omdat dit helpt om de concentratie te behouden. Daarbij raden wij aan om naast de opleiding ook regelmatig te sporten, omdat dit helpt om de cognitieve functies van jouw brein te activeren.

4. Oefen op jouw eigen mannequin hoofd

Je zult voor jouw opleiding een eigen mannequin moeten aanschaffen. Het is slim om veel te oefenen op het hoofd van de mannequin, omdat al deze oefeningen uiteindelijk zullen helpen om de meeste kennis op te doen. Het is dan ook aan te raden om een mannequin van goede kwaliteit te kopen, zodat je zeker weet dat deze lang genoeg meegaat.

5. Houd het dramavrij

Tijdens de opleiding kun je regelmatig in conflicten betrokken raken. Het is slim om deze gewoon zo veel mogelijk te vermijden. Je bent uiteindelijk op de beautyschool om kennis op te doen die bijdraagt aan jouw carrière, en alles wat daaromheen gebeurt is eigenlijk niet belangrijk.