Menu

De beste routine voor nagel- en handverzorging

Het is belangrijk om de nagels en de handen op de beste manier te verzorgen. Dit zorgt ervoor dat jij de komende tijd kunt rekenen op prachtige handen die een natuurlijke uitstraling hebben. Het verzorgen van de handen en nagels kost redelijk wat tijd, maar als je de routine eenmaal goed te pakken hebt kun je dit bij iedere klant op de beste manier uitvoeren. Het is belangrijk om de klanten de beste behandeling te bieden, zodat zij continu bij jou zullen terugkomen. Dit zal er uiteindelijk in resulteren dat zij iedere keer weer met prachtige handen langskomen en dat er ook weer nieuwe klanten naar jouw beautysalon komen doordat zij het met hun vrienden en vriendinnen delen.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende producten beschikbaar voor het verzorgen van de handen en de nagels. Het is echter lastig om altijd direct de juiste producten te vinden, omdat er simpelweg een veel te groot aanbod is. In de routine die wij hieronder beschrijven hebben wij alleen de meest essentiële producten meegenomen, de absolute basis die nodig is om het maximale uit de verzorging van de nagels en handen te halen. Zo wordt handverzorging een stuk gemakkelijker. Je kunt jouw klanten ook helpen om zelf thuis hun nagels en handen te verzorgen, waarbij je bijvoorbeeld verzorgingsproducten aan hen kunt verkopen waarvan jij denkt dat zij die op dat moment echt nodig hebben. Dit biedt een hele nieuwe business voor jouw beautysalon en helpt jou om de komende tijd op de beste manier jouw klanten te behandelen.

Gebruik een handcrème op melkbasis

Een handcrème op melkbasis biedt een ideale bescherming tegen het verdrogen van de huid. Gebruik de handcrème in plaats van een zeep om de handen te wassen. De mate waarin de zeep doorzichtig is geeft aan hoe slecht het voor de huid op de handen is. Hoe donkerder de zeep, hoe meer melk hier in zit en dus hoe beter voor de handen. Probeer ook antibacteriële zepen te vermijden, omdat deze een flinke invloed op de gezondheid van de huid op jouw handen zullen hebben.

Doe je handen nooit in heet of ijskoud water

Wanneer de handen onder heet of ijskoud water komen trekken de cellen samen om de onderhuid te beschermen. Dit resulteert in kleine scheurtjes in de bovenhuid die moeilijk kunnen worden hersteld. Het is daarom noodzakelijk om heet en ijskoud water met de handen te vermijden, zodat de huid haar natuurlijke uitstraling en kwaliteit beter kan behouden.

Gebruik regelmatig oliën

Oliën helpen om de handen goed te verzorgen en om de huid op de handen op de beste manier te behandelen. Het is de beste manier om meer vocht in de huid aan te brengen, waardoor er minder snel scheurtjes in de huid zullen ontstaan. Er zijn allerlei verschillende oliën voor de handverzorging, maar over het algemeen kun je het beste een serum kiezen dat op basis van zaadolie is geproduceerd.

Leer je nagelriemen behandelen

Als de nagelriemen uitgedroogd zijn dan ziet elke hand er na een goede pedicure nog steeds oud uit. En dat wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Het is daarom belangrijk dat je leert hoe je de nagelriemen van klanten goed kunt behandelen. Nagelriemen met wondjes kunnen bovendien leiden tot infecties, waardoor er nog meer schade aan de nagelriemen ontstaat. Gebruik eerst een body scrub om de nagelriemen te behandelen en voeg daarna een serum toe om de nagelriemen op de juiste manier te herstellen.

Bevochtig voordat je de handen desinfecteert

Als je een desinfectiemiddel voor de handen gebruikt, bijvoorbeeld om bacteriën te bestrijden, dan is het belangrijk om de handen eerst vochtig te maken. Het desinfectiemiddel kan in de kleine scheurtjes in de huid van de hand komen en hier flinke schade toebrengen. Door de huid eerst te bevochtigen voorkom je dat de scheurtjes zich verder openen en kun je zeer eenvoudig zorgen dat de bacteriën worden bestreden zonder dat de huid op de handen verder beschadigt.

Gebruik zonnebrandcrème voor optimale bescherming

Tijdens de zomer is het van groot belang om zonnebrandcrème op de handen aan te brengen, om zo te voorkomen dat de handen door de zonnestralen verbranden. Verbranding van de huid kan ertoe leiden dat de huid uitdroogt en vervolgens niet goed meer herstelt. Het gebruik van zonnebrandcrème houdt zonnestralen tegen en biedt daarmee een optimale bescherming tegen het uitdrogen van de huid.

Probeer anti-aging gezichtscrème

Anti-aging gezichtscrème is een ideaal middel om te zorgen dat rimpels op het gezicht uitblijven. Maar ook op de handen is dit een handig middel om rimpels en hangende huid te voorkomen. Het is dan ook niet vreemd om anti-aging gezichtscrème op de handen te gebruiken, want de toepassing is tenslotte hetzelfde. Kies altijd een crème met retinol, omdat dit bijdraagt aan een betere elasticiteit van de huid en hiermee helpt voorkomen dat de huid uitzakt.

Breng een masker aan

Je kunt een gezichtsmasker ook gewoon op de handen aanbrengen. Dit is een ideaal onderdeel van de handverzorging en biedt fantastische resultaten wanneer je dit regelmatig doet. Breng één keer per maand een masker aan en zorg er op deze manier voor dat de bovenhuid op de ideale manier is beschermd en je alle dode huidcellen in één keer verwijderd zonder de goede huid te beschadigen.

Tips voor de nagelverzorging

Haal de oude nagellak eraf

Begin bij de nagelverzorging altijd met het verwijderen van de nagellak die eerst op de nagels zat. Je kunt hier onder andere nagellakremover voor gebruiken. Let er wel op dat de remover niet te sterk is, dit kan ertoe leiden dat de nagels zelf of de nagelriemen beschadigd raken. Het is dan ook beter om goed op te letten welke ingrediënten er in de remover zitten voordat je deze op de nagels aanbrengt om de oude nagellak te verwijderen

Trim de nagels

Kies er daarna voor om de nagels te knippen en hiermee te zorgen voor een kleiner oppervlakte van de nagels. Dit maakt het eenvoudiger om de nagels te verzorgen en biedt bovendien de optie om zo snel mogelijk weer nieuwe nagellak op de nagels aan te brengen.

Bescherm en bevochtig de nagelriemen

De nagelriemen hebben een grote invloed op de kwaliteit van de nagels en de uitstraling van jouw handen. Beschadigde nagelriemen zorgen ervoor dat de hand er aanzienlijk ouder uitziet, en dat wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Gebruik een moisturizer om de nagelriemen te bevochtigen en op deze manier alle schade aan de riemen te repareren en te vermijden.

Neem regelmatig een pauze

Het is ook slim om regelmatig even een pauze te nemen en geen nagellak te dragen. Hierdoor hebben de nagels voldoende tijd om te herstellen en breng je geen onnodige schade toe.