Menu

De beste routine voor huidverzorging voor elke leeftijd en elk huidtype

Iedere huid is weer anders en heeft haar eigen kenmerken. Het is bij huidverzorging belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de manier waarop er zo goed mogelijk kan worden ingespeeld op wat de huid nodig heeft en wat de doelen voor de huid zijn. Dit zal er uiteindelijk in resulteren dat het een stuk gemakkelijker wordt om de komende tijd over een gladde huid te beschikken waar je niet te veel moeite voor hoeft te doen. Op deze pagina vind je voor iedere leeftijd en voor ieder huidtype de juiste behandelingen.

Huid reinigen

Voor 20-plussers: zorg dat jij jouw huid elke dag twee keer met water reinigt, één keer in de ochtend en één keer in de avond. Ga nooit naar bed zonder je make-up af te doen. Als je last hebt van een droge huid dan is het slim om een beetje crème op de huid te smeren.

Voor 30-plussers: je wilt voorkomen dat de huid uitdroogt, dus gebruik altijd een mild reinigingsproduct voor jouw huid. Je kunt crème gebruiken die zich richt op het vernieuwen van de cellen wanneer je regelmatig last hebt van een huid die langzaam slap wordt.

Voor 40-plussers: gebruik een middel op basis van melk of crème om de huid te voorzien van het vocht dat het nodig heeft om zo goed mogelijk te herstellen. Dit voorkomt dat je te maken krijgt met zakkende huid op het gezicht.

Voor 50-plussers: was dagelijks met een crème die zich richt op het bevochtigen van de huid. Op latere leeftijd kan de huid droger worden, waardoor het ook sneller beschadigd zal raken. De crème helpt deze droogte te voorkomen en zorgt daarmee voor minder beschadigingen aan de huid.

Moisturizer voor de huid

Voor 20-plussers: zoek naar een moisturizer die zich richt op het blokken van UVA/UVB-straling met een minimale SPF van 30. Je kunt het beste kiezen voor een middel met titaniumdioxide of zinkoxide. Dit biedt de beste bescherming tegen uitdroging van de huid.

Voor 30-plussers: je wilt binnen de moisturizer specifiek kiezen voor een middel met vitamine C. Let daarbij ook goed op dat het middel L-ascorbinezuur bevat, omdat dit een stof is die bijdraagt aan een betere bescherming van de huid.

Voor 40-plussers: ga voor een middel dat antioxidanten bevat, zoals vitamine C en E, of ingrediënten die bijdragen aan de productie van collageen. Je kunt ook, net als de 20-plussers, een moisturizer gebruiken die zich richt op het blokken van UVA/UVB-straling en een minimale SPF van 30 heeft.

Voor 50-plussers: zoek naar een middel dat vitamine C en E bevat of componenten van groene thee. Dit biedt de beste zorg bij een verouderende huid. Mirvaso is een goed middel om de rode gloed van de huid tegen te gaan.

Behandeling in de avond

Voor 20-plussers: een middel met peptiden is belangrijk op deze leeftijd, omdat deze bijdragen aan het verminderen van rimpels en andere beschadigingen aan het gezicht. Als je last hebt van puistjes kun je kiezen voor een middel met retinol.

Voor 30-plussers: leg de focus op het herstellen van de dunne huid rondom de ogen. Kies een oogcrème die niacinamide en cafeïne bevat.

Voor 40-plussers: het gebruik van retinol is alsof je aan het sparen bent voor je pensioen; het loont om wat extra tijd te besteden aan de huidverzorging op deze leeftijd. Het gebruik van een middel met retinol gaat onder andere het zakken van de huid tegen.

Voor 50-plussers: makkelijk dan dit wordt het niet; zorg voor voldoende bevochtiging met een moisturizer en gebruik middeltjes die de huid repareren zoals crème of lotion met retinol.

Het ultieme dagelijkse huidverzorgingsmenu

Normale huid

Ochtend: Begin de dag met een huidreinigingsmiddel, een toner en een moisturizer met minimaal SPF 30. Dit is de ideale start van de dag om beschadigingen van bijvoorbeeld zonlicht tegen te gaan.

Middag: Gebruik overdag een huidreinigingsmiddel, breng een toner aan, doe nogmaals een behandeling met een moisturizer en breng ook een serum met antioxidanten zoals vitamine C en E aan. Dit is een ideale combinatie om de gezondheid van jouw huid te verbeteren.

Avond: Gebruik een serum met glycolzuur om gedurende de nacht de gezondheid van de huid te verbeteren. Zorg er vanzelfsprekend wel voor dat je vooraf even de make-up en andere behandelingsmiddelen van het lichaam haalt.

Droge huid

Ochtend: Breng als eerst een reinigingsmiddel aan en breng hierna een toner aan. In de ochtend is een antioxidant serum aan te raden, bijvoorbeeld op basis van vitamine C en E. Gebruik hierna een moisturizer met een minimale SPF van 30.

Middag: Overdag heb je behoefte aan een reinigingsmiddel met een prettige toner. Breng hierna een serum met retinol aan om de huid te verstevigen. Oogcrème is hierbij ook aan te raden. Een hydraterende moisturizer is bij droge huid altijd mooi meegenomen.

Avond: Voorkom dat droge huid op je gezicht blijft zitten en breng geen vochtinbrengende crème aan. Gebruik in plaats daarvan een huidreiniger die de dode huid weghaalt. Breng hierna gezichtsolie aan om de droge huid gedurende de nacht te beschermen en de uitstraling te verbeteren.

Vette huid

Ochtend: Begin in de ochtend met een reinigingsgel en een toner. Breng hierna een antioxidant serum aan. Voor optimale bescherming gebruik je ook een zinkoxide zonnebrandcrème.

Middag: Breng wederom reinigingsgel aan en combineer deze met een toner. Een AHA/BHA serum zorgt voor verdere bescherming. Rond de behandeling af met een serum met retinol en olievrije moisturizer.

Avond: Een kleimasker is de ideale afsluiting van de avond. Dit helpt de overtollige olie op en onder de huid te bestrijden en helpt onder andere tegen acné. Het gebruik van gezichtsolie is ook aan te raden, om na het kleimasker voldoende stoffen aan de huid te geven.

Gevoelige huid

Ochtend: Begin in de ochtend met een reinigingsolie in combinatie met een alcoholvrije toner. Breng hierna een geurloze moisturizer aan. Sluit af met een zinkoxide zonnebrandcrème om tegen UV-straling te beschermen.

Middag: Breng overdag wederom een reinigingsolie aan in combinatie met een alcoholvrije toner. Sluit af met een geurloze moisturizer.

Avond: Eindig de dag met een gelmasker om de huid op de juiste manier te behandelen. Breng hierna een serum op basis van melkzuur aan om beschadigingen van de huid gedurende de nacht te voorkomen.

Verouderende huid

Ochtend: Begin de ochtend met een reinigingslotion en breng ook een alcoholvrije toner aan. Breng hierna een serum met antioxidanten aan. Sluit af met een moisturizer met een minimale SPF van 30.

Middag: Overdag begin je met een reinigingslotion en een alcoholvrije toner. Breng hierna een serum met retinol aan en combineer deze met een oogcrème om kraaienpootjes tegen te gaan. Breng hierna een vochtinbrengende moisturizer aan.

Avond: Gezichtsolie is de ideale afsluiter van de dag, deze zorgt voor een gezonde huid en een prachtige uitstraling.