Menu

De beste routine voor het snel aanbrengen van make-up

Het aanbrengen van make-up is iets wat men iedere dag doet. Als schoonheidsspecialist moet je exact weten hoe je snel en gemakkelijk de make-up van jouw klant kunt aanbrengen. Je wilt hier een goede routine in aanbrengen, zodat je iedere klant zo snel mogelijk kunt behandelen en zij zeer tevreden zijn met het resultaat. Door goed naar de individuele delen van het gezicht te kijken, kun je op zeer eenvoudige manier zorgen dat je altijd het beste resultaat verkrijgt. En dat biedt ontzettend veel tevredenheid vanuit de klanten die naar jou toe komen voor een behandeling met make-up. Uiteindelijk zullen zij er iedere dag op hun best uitzien en aan hun vriendinnen vertellen waar zij dit hebben laten doen. Dit kan ertoe leiden dat er weer een hele nieuwe groep aan klanten jouw kant op komt.

Of je nu make-up moet aanbrengen omdat iemand een feestje heeft of klaargemaakt moet worden voor een bruiloft, het is altijd belangrijk om zo efficiënt mogelijk te werken. Dit is voor veel schoonheidsspecialisten dan ook de reden dat zij een eigen routine samenstellen waarmee zij alles in een handomdraai kunnen aanbrengen. Je kunt onderstaande routine als basis gebruiken om te zorgen dat je het beste uit de behandeling van de klant kunt halen en op deze manier iedere keer een tevreden klant uit jouw beautysalon laat lopen. In deze routine is een snelle 5-minuten oplossing samengesteld waarmee je iedere behandeling met make-up op een schone en goede manier uitvoert.

De huid voorbehandelen

Bij het aanbrengen van make-up is het allereerst belangrijk dat de huid goed is voorbehandeld. Dit voorkomt dat de make-up niet goed blijft zitten of dat het erg snel uitloopt. Zo kan een gezicht waar veel olie op de huid zit ervoor zorgen dat de make-up niet op de juiste manier blijft zitten. Door de huid met lauw water te behandelen kan worden voorkomen dat er steeds opnieuw make-up moet worden aangebracht. Daarbij helpt de reiniging van de huid om oude cellen te verwijderen. Het lost ook nog eens scheurtjes in de huid op, waardoor er geen infecties kunnen ontstaan wanneer er make-up wordt aangebracht. Een goede reiniging biedt ook nog eens de mogelijkheid om iedere dag even kort een momentje te nemen en tot rust te komen terwijl je de huid verzorgt. Tenslotte is rust ook een belangrijk onderdeel voor de beste gezondheid voor de gezichtshuid, en dat biedt ook weer een betere uitstraling zodra de make-up eenmaal is aangebracht.

Wenkbrauwen

De wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van het gezicht. Deze hebben onder andere een grote invloed op de gezichtsuitdrukkingen die je geeft. Gezonde wenkbrauwen dragen op de juiste manier bij aan een betere look, dus het loont om de wenkbrauwen iedere dag op de beste manier te verzorgen en te behandelen. Een kleine behandeling aan de huid onder de wenkbrauwen is in principe alles dat je nodig hebt, want hiermee zorg je dat de bovenhuid onder de wenkbrauwen gezond blijft. Dit biedt ook voordelen voor de haarzakjes onder de wenkbrauwen, want deze worden hierdoor ook gezonder en geven de wenkbrauwen op deze manier een veel betere uitstraling.

De oogleden

Voeg alleen eyeliner aan de uiterste rand van de oogleden toe, en dus niet over de gehele oogleden. Dit biedt een mooie look die de ogen beter accentueert. Voor een lichte huid kun je het beste een zwart oogpotlood gebruiken, terwijl je voor een donkere huid juist beter een paars oogpotlood kunt gebruiken. Dit helpt om extra aandacht op de ogen te leggen en combineert bovendien fantastisch met de pupillen van de ogen. Je kunt ook kiezen voor een wit oogpotlood als je wat meer tijd hebt. Het is hierbij belangrijk dat je met een redelijke secuurheid aan het werk gaat en dat je vanzelfsprekend niet uitschiet. Je zult bij een wit oogpotlood wat dikkere effecten aanbrengen om de ogen nog beter onder de aandacht te brengen. De kleur zelf valt niet sterk op, maar als je het combineert met een lichte huid en witte ogen dan brengt dit een prachtige uitstraling met zich mee.

Wimpers

Het krullen van de wimpers is essentieel als je ervoor wilt zorgen dat de klant er op haar best uitziet. Dit is een van de meest effectieve manieren om te zorgen dat de ogen zo goed mogelijk opvallen na een behandeling. Het biedt een meer open look aan de ogen en kan helpen om de wimpers er langer uit te laten zien. En dat biedt fantastische resultaten wanneer iemand haar volledige gezicht laat opmaken. Het gebruik van mascara is aan te raden, omdat dit simpelweg voor een veel betere focus op de ogen zorgt. Je kunt zwarte mascara gebruiken op een lichte huidskleur, voor een gekleurde huidskleur zijn de gekleurde mascara’s een betere keuze. Je hoeft de wimpers maar één keer met de mascara te behandelen, dat biedt al voldoende effect om de ogen te accentueren.

De wangen

Om een gezonde look op het gezicht te creëren is het belangrijk om de wangen op de juiste manier te behandelen. Dit kun je het beste doen door een borsteltje te gebruiken en poeder op het gezicht te smeren. Lach altijd tijdens het aanbrengen van de blush, omdat dit erin resulteert dat het gezicht altijd een vrolijke uitstraling heeft nadat de blush is aangebracht. Het is een fantastische manier om te zorgen dat je er na een nachtje met minder slaap nog steeds erg wakker uitziet en maakt het mogelijk om de wallen onder jouw ogen zo snel mogelijk te verbergen.

De lippen

Eindig de behandeling met een lipgloss of een mooie lippenstift. Kies vooral voor de lichtere lippenstiften, omdat dit aan jonge vrouwen een betere look zal geven. De donkere varianten van de lippenstift zijn bovendien lastiger aan te brengen, doordat het sneller opvalt als er een klein beetje onder of boven de lippen is aangebracht. Als je extra volume aan de lippen wilt toevoegen is het handig om een neutraal lippotlood te gebruiken en hiermee de hoogte of breedte van de lippen te vergroten. Dit kun je voor of na het aanbrengen van de lippenstift doen.