Menu

De beste routine voor haarverzorging voor elk haartype

Het verzorgen van het haar verschilt per haartype. Het is daarom belangrijk dat je weet op welke manier je ieder type haar op de beste manier kunt behandelen. Dit draagt bij aan een betere behandeling bij klanten en zal daarbij ook helpen om de wensen van iedere klant om te zetten naar de realiteit. Als schoonheidsspecialist ben je continu bezig op het maximale uit jouw behandelingen te halen, het is dan ook niet vreemd dat je alle ins en outs weet over de manier waarop je bepaalde haarsoorten moet behandelen. Dit draagt uiteindelijk bij aan een diepe kennis over alles dat met haar en de verschillende haartypes te maken heeft.

Als we kijken naar de verzorging van haar dan gaat het niet alleen om de soort shampoo die een klant bijvoorbeeld gebruikt. Hierbij komt ook kijken welke spullen zij gebruiken om het haar te stijlen op de manier dat zij het zelf helemaal voor ogen hebben. En het is vanzelfsprekend ook van groot belang hoe zij na een goede knipbeurt het kapsel verzorgen om te voorkomen dat er beschadigingen ontstaan of het haar het natuurlijke volume verliest. Op deze pagina vind je de diverse routines die je kunt inzetten om de haarverzorging van ieder type haar op de juiste manier uit te voeren.

Steil haar

Dit is een van de meest voorkomende haartypes. Het haar valt rustig over de schouders en heeft een natuurlijke uitstraling doordat de natuurlijke oliën vanuit de schedel rechtstreeks naar het uiteinde van het haar lopen. Dit draagt bij aan een prachtige look die ook in de zomer haar kwaliteit kan behouden als het haar goed wordt verzorgd. Mensen met steil haar hebben vooral baat bij het regelmatig laten bijwerken van de dode haarpunten, omdat dit voor hen nog steeds een onderdeel kan zijn dat tot nadelige resultaten kan leiden binnen de uitstraling van het jaar.

Wassen: kam het haar met een kam met kleine gaatjes om te zorgen dat de verzorgingsproducten alle plekken in het kapsel kunnen bereiken.

Verzorgen: Gebruik één keer per maand een goede conditioner op de kwaliteit van het haar te behouden en hiermee ook de cellen op de schedel en in de haarzakjes op het hoofd te behandelen.

Stylen: Als het haar langzaam plat wordt, raden wij aan om gebruik te maken van een hairspray waarmee je het volume terugbrengt. Gebruik een föhn om het haar te drogen en herhaal deze stappen totdat het haar het gewenste volume krijgt. Je kunt ook een ronde borstel gebruiken en ondersteboven hangen om het maximale effect te krijgen.

Golvend haar

Golvend haar heeft een prachtige natuurlijke uitstraling die je het liefst zo veel mogelijk wilt behouden. De golven bieden een prachtig element aan de rest van het uiterlijk en kunnen daarom op een actieve manier bijdragen aan de verschillende outfits die je hierbij draagt. Bovendien is golvend haar redelijk eenvoudig te behandelen, wat ontzettend mooi meegenomen is als je niet elke dag veel tijd hebt om lang bezig te zijn met de verzorging hiervan.

Wassen: was het haar maximaal twee of drie keer per week met shampoo. Gebruik daarnaast een droge shampoo om het haar op de andere dagen te wassen.

Verzorgen: Gebruik twee keer per maand een diepe conditioner om het haar zacht te houden. Je kunt ook een droge conditioner gebruiken die je gewoon in het haar kunt laten zitten, of een aantal druppels arganolie in het haar doen, om te zorgen dat het haar zacht blijft en haar natuurlijke look blijft behouden.

Stylen: Doordat je bij golvend haar zo veel verschillende mogelijkheden hebt op het gebied van stylen, kun je ervoor kiezen om het met een stijltang te behandelen, het golvend te laten of juist met een krultang aan de slag te gaan. Wij raden aan om het zo natuurlijk mogelijk te houden om de looks van jouw kapsel te behouden.

Krullend haar

Krullen zijn een prachtig haartype waar je verschillende kanten mee op kunt gaan. Het is bovendien redelijk eenvoudig te behandelen als je het gewoon bij krullen laat. Ga je echter een andere kant op, zoals golvend of steil haar, dan is er veel meer verzorging voor nodig om het gewenste resultaat te behalen. Daarom raden wij iedereen met krullend haar aan om simpelweg de krullen te behouden en bijvoorbeeld gebruik te maken van een krultang om af en toe wat krullen bij te werken.

Wassen: Was het haar één of twee keer per week met shampoo. Met shampoo kun je de natuurlijke beschermende oliën uit het haar verwijderen, dus zorg er altijd voor dat je af en toe met een droge conditioner behandelt of voeg af en toe een aantal druppels arganolie aan het haar toe.

Verzorgen: gebruik één keer per week een diepe conditioner om het haar te verzorgen. Je kunt dit het beste de dag voordat jij het haar wast doen. Hierdoor blijft het haar zijdezacht en glad, bovendien zullen de krullen hierdoor ook wat meer springen.

Stylen: gebruik een spray die goed tegen de warmte beschermt en gebruik hierna een krultang om de krullen af en toe bij te werken. Als het haar uitdroogt kun je het beste gebruikmaken van een volumespray om wat het haar te bevochtigen en meer volume aan het kapsel toe te voegen.

Kroeshaar

Dit haartype is zeer uniek, het heeft prachtige S- en Z-krullen en is op deze manier een van de betere haartypes om mee rond te lopen. Het kost veel tijd om kroeshaar te behandelen, maar de volledige behandeling is zeker de tijd waard.

Wassen: was het haar maximaal één keer per week met een zuiverende shampoo.

Verzorgen: gebruik sterke oliën en boters na het douchen. Verzorg het haar daarnaast ook met hete olie voordat je het wast, om te zorgen dat het haar gemakkelijker te wassen is.

Stylen: Je kunt het haar op een natuurlijke manier dragen, het vlechten of een knotje maken. Je kunt na het wassen een krultang gebruiken. Zorg ervoor dat haar 50% droog is nadat je het met de krultang hebt behandeld. Hierna kun je het haar door de lucht laten drogen, om een natuurlijke look te behouden.