Menu

10 beste beautyscholen van Nederland

Nederland is een fantastisch land voor het volgen van een opleiding tot schoonheidsspecialist. Met tientallen verschillende beautyscholen is het bovendien erg gemakkelijk om een opleiding te vinden die maximaal aansluit bij jouw interesses binnen de wereld van schoonheid. Je kunt je onder andere laten opleiding tot expert binnen de markt van pedicure en manicure, maar ook tot visagist of zelfs dermatoloog. Steeds meer Nederlandse mannen en vrouwen kiezen er dan ook voor om een opleiding aan een beautyschool te volgen en hier alle kennis op te doen die nodig is om het maximale uit de eigen carrière te halen.

Als je van plan bent een opleiding tot schoonheidsspecialiste te volgen dan is het handig om je eerst te oriënteren in de verschillende opleidingen die in Nederland worden aangeboden. Tenslotte kun je ontzettend veel verschillende kanten op als het op deze opleiding aankomt. Kies altijd een opleiding binnen een vakgebied waarvan jij zeker bent dat jij hier hele dagen aan kunt werken, omdat je anders tegen je zin in met een opleiding zult bezig zijn. Ga dus altijd jouw eigen interesses achterna en laat het niet door iemand anders bepalen welke opleiding je gaat volgen. Zodra je weet welke opleiding het beste aansluit bij jouw eigen interesses, kun je uiteindelijk een beautyschool kiezen die deze opleiding aanbiedt.

De top 10 Nederlandse beautyscholen

1. Nederlandse beautyschool

De Nederlandse beautyschool hanteert als slogan “Investeer in jezelf en in je toekomst”, en dat is exact waar de opleidingen van deze school aan voldoen. Je kunt hier tientallen verschillende opleidingen volgen, van schoonheidsspecialiste tot kappersopleidingen en bijvoorbeeld opleidingen voor nagelstylisten. Als je echt een goede start van jouw carrière wilt maken dan is het slim om een diploma aan de Nederlandse beautyschool te halen.

De Nederlandse beautyschool bevindt zich in Rotterdam aan de Wijnhaven 72/86 en in Amsterdam aan de Singel 300.

2. Dutch Beauty Academy

Aan de Dutch Beauty Academy kun je opleidingen op het gebied van haarstyling en visagie volgen. Je leert gedurende een opleiding alle ins en outs die nodig zijn om jouw carrière een ideale start te geven. Zo kom je hier onder andere in aanraking met kennis over alle onderdelen van haarstyling en visagie, maar kun je ook leren hoe je moet omgaan met klanten en hoe je een eigen onderneming kunt starten. Dit biedt dan ook een ideaal carrièrepad voor schoonheidsspecialisten die na het vinden van een baan uiteindelijk het doel hebben om ook voor zichzelf te beginnen.

De Dutch Beauty Academy bevindt zich aan de Rinus Michelslaan 22-24 in Amsterdam.

3. Dik Peeters’ school voor Make-up en Haarverzorging

Zoals de naam al zegt, richt deze school zich specifiek op make-up en haarverzorging. Je kunt hier dan ook opleidingen op het gebied van haarstyling en visagie volgen. De school is erg bekend onder Nederlandse schoonheidsspecialisten, dit is vooral te danken aan de hoge kwaliteit van de opleidingen die aan deze school worden aangeboden. Met een diploma van deze school heb je dan ook veel verschillende opties binnen de markt van schoonheidsspecialisten. Het zal dan ook niet lastig worden om een goede baan te vinden wanneer je geslaagd bent en een diploma hebt behaald.

De Dik Peeters’ school voor Make-up en Haarverzorging bevindt zich aan Sarphatipark 103/105 in Amsterdam.

4. Cidesco Opleidingsinstituut Thomas

Als je voorbereid op de toekomst aan de slag wilt tijdens de studie dan is een opleiding aan Opleidingsinstituut Thomas een uitstekende optie. Je kunt hier diverse opleidingen tot schoonheidsspecialist volgen, waaronder een kappersopleiding en een Allround schoonheidsspecialiste opleiding. Je leert hier met de nieuwste apparatuur werken en krijgt alle ins en outs over de markt van schoonheidsspecialisten te horen. Dit is dan ook een uitstekende start voor jouw carrière als schoonheidsspecialist.

Het opleidingsinstituut Thomas bevindt zich aan het Herculesplein 209 in Utrecht en aan de Verwersstraat 53 in Den Bosch.

5. Beauty Academy Eye for You

Met meer dan 70 erkende opleidingen is Beauty Academy Eye For You een uitstekende optie voor een opleiding tot schoonheidsspecialist. Je kunt hier opleidingen volgen op het gebied van nagels, wellness, schoonheid en ook een kappersopleiding. Aan het eind van de opleiding ontvang je een certificaat dat uitstekend op jouw CV zal staan. De naam van Beauty Academy Eye for You geeft al aan dat zij ook opleidingen op het gebied van visagie geven, wat ook onderdeel uitmaakt van de ruim 70 verschillende opleidingen die je aan deze academie kunt volgen.

De Beauty Academy Eye for You bevindt zich aan de Leidse Rijn 6-8 in Utrecht.

6. GM Glamour Make-up

Glamour Make-up beschrijft zich als de beste academie om een opleiding tot visagist te volgen, en dat is een uitspraak die zij de laatste jaren duidelijk hebben verdiend. Je kunt aan deze academie een groot aantal verschillende opleidingen en workshops volgen die jou zullen helpen om je als schoonheidsspecialist te ontwikkelen. Dankzij de professionele opleidingen op het gebied van visagie werk je hier in korte tijd naar een uitgebreide kennis over de belangrijkste zaken binnen de wereld van visagie.

Beautyschool Glamour Make-up bevindt zich aan de Suezkade 102 in Den Haag.

7. AW Beauty School

Aan de AW Beauty School kun je onder andere terecht voor een opleiding tot Allround visagist of basis visagist. Je krijgt gedurende de opleiding alles te horen over make-up en de verschillende elementen waar je tijdens jouw visagieopdrachten op moet letten. Zo kun jij je onder andere laten opleiden tot bruidsvisagist, één van de beste banen die je als schoonheidsspecialist kunt bemachtigen.

De AW Beauty School bevindt zich aan de Remmingweg 8B in Almere.

8. Beauty Partner

Met tientallen verschillende opleidingen is beautyschool Beauty Partner een van de beste scholen van dit moment. Je kunt aan deze school onder andere opleidingen tot haarstyliste en cosmetica consultant volgen. Zo krijg je gedurende jouw opleiding de beste kennis mee waarmee jij je als beautyspecialist in de markt kunt zetten en een mooie carrière tegemoet kunt gaan.

Beautyschool Beauty Partner bevindt zich aan de Eendrachtsweg 36 in Rotterdam.

9. Heads Academy

Op de Heads Academy volg je, zoals de naam al aangeeft, een opleiding tot schoonheidsspecialist die gespecialiseerd is in het hoofd. Deze academie is gefocust op kappersopleiding en visagie. Je kunt op deze academie, indien je dat graag wilt, ook kiezen om zowel te werken als te leren. Dit is dan ook een uitstekende manier om in zeer korte tijd alle kennis op te doen die nodig is om het maximale uit jezelf en uit jouw carrière te halen!

De Heads Academy bevindt zich aan de Mr. Treublaan 18 in Amsterdam en aan de Molslaan 92a in Delft.

10. Academie Louman

Academie Louman is een academie die zich specifiek richt op opleidingen voor de uiterlijke verzorging. Dit is een exclusief, particulier opleidingsinstituut waar je een breed scala aan opleidingen tot schoonheidsspecialiste kan volgen. Zo kun je hier onder andere terecht voor opleidingen op het gebied van manicure en pedicure.

Academie Louman bevindt zich aan de Motorwal 290 in Amsterdam.